Airflex

Airflex reflecterende isolatiefolie is vrijwel overal toepasbaar en leverbaar in dampopen- en dampdichte versies. Met Airflex isoleert men slim een zolder, verdiepingsvloer, kruipruimte, garage, buiten- en binnenwand en een dak onder de dakpannen of het riet.
Airflex isolatiefolies zijn zeer eenvoudig en snel te monteren, voorzien van gepatenteerde dubbele plakstroken, 100% recyclebaar én hypoallergeen. Ze jeuken dus niet en zijn zonder gevaar voor de gezondheid en veilig te gebruiken.

Warmteverliezen 

Wie slim isoleert pakt alle vormen ven warmtetransport aan. Een woning verliest namelijk warmte door conductie, convectie en straling.

Isolatiesponzen, zoals wol of pur, absorberen warmte en isolatiespiegels, zoals reflecterende isolatiefolie, weerkaatsen de warmte. Door een slimme isolatiecombinatie toe te passen worden wél alle vormen van warmtetransport aangepakt. Dit noemt men Hybride isolatie. De Airflex reflecterende isolatiefolie is een voorbeeld van een hybride isolatie.

Dampopen of dampdicht 

Het hele jaar door ontstaat er vocht in een woning door douchen, koken en lichaamsvocht. Door het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten, ontstaat er in de wintermaanden overdruk in de woning. De vochtige lucht wordt dan door kieren en gaten de woning uitgedrukt en komt daardoor in de constructie terecht. Zo ontstaat er beschadiging door schimmel en rotting als het vocht niet tegengehouden wordt.

Die schade voorkom je door je woning aan de binnenzijde te isoleren met dampdichte folie. Je plaatst dan een laag isolatiefolie aan de zogenaamde warme zijde, aan de binnenkant van de constructie. Deze folie houdt het vocht buiten de constructie door de dampremmende laag die aangebracht is. Dampdichte folie wordt daarom ook wel dampremmende folie genoemd.

Wil je er voor zorgen dat eventueel vocht de constructie uit kan, dan heb je dampopen folie nodig, die bevestig je aan de buitenzijde van de woning. Deze folie voorkomt schimmel en rotting doordat het vocht uit de constructie weg kan. Dampopen folie is geperforeerde folie, dat vocht door kleine gaatjes naar buiten leidt. Dampopen folie wordt ook wel dampdoorlatende folie genoemd.

Voordelen Airflex isolatiefolie

  • Brengt winter- en zomer comfort (‘s zomers 5°C tot 8°C koeler)
  • Binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend (+/- 50% minder stookverliezen + mogelijke isolatie subsidies)
  • Verwerkt snel en veilig (zonder handschoenen of mondkapje)
  • Ideaal voor het “opplussen” van bestaande isolatie
  • Dun en licht in gewicht (bijv. zonder goot- en lood aanpassingen)
  • Met plakstroken (snel perfect luchtdicht zonder koude lekken)
  • Voldoet aan de hoogste milieu categorieën en is 100% recyclebaar
  • Betrouwbaar met miljoenen m2 ervaring en 10 jaar fabrieksgarantie
airflex folie
airflex warmteverliezen

Warmteverliezen

airflex dak4
airflex dak3
airflex dak2

Airflex dampopen dakisolatie folie