skip to Main Content

Geluidsisolatie Arnhem

Geluidsoverlast in Arnhem verhelpen met DUBOTHERM

Ervaar je geluidsoverlast in huis of van buren? Neem dan contact op met DUBOTHERM om je overlastprobleem te verhelpen. Wij zijn specialist in het aanbrengen van geluidsisolatie in Arnhem. Half Nederland heeft te maken met geluidsoverlast. De grootste overlast vormt wegverkeer, en burenoverlast staat op een tweede plek. Uit onderzoek blijkt dat langdurig hinder hebben van geluidsoverlast een risico voor de volksgezondheid kan vormen. Met geluidsisolatie kun je je wapenen tegen geluidoverlast. De specialisten van DUBOTHERM helpen je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning met bijvoorbeeld vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie. Hieronder lees je er meer over.

Geluidsisolatie Arnhem

Verminderen van luchtgeluid en contactgeluid

Reduceren van geluidsoverlast begint bij de bron, maar daar heb je niet altijd invloed op. Met je buren kun je afspraken maken. Het verhelpen van omgevingsgeluid is vrijwel onmogelijk. Een goede isolatie van de constructie van je woning lost in de meeste gevallen veel geluidsoverlast op. Dat heeft zelfs 2 voordelen: Het scheelt in het de geluidsoverlast en geluidsisolatie in Arnhem zorgt ook voor een besparing op je energierekening. Wat betreft het dempen van geluid staan de volgende vormen van isolatie in de top drie: vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie.

Vloer- en plafondisolatie voor reduceren geluid

Geluid verminderen kan op verschillende manieren. We noemen hier de meest effectieve vormen van geluidsisolatie in Arnhem, zoals vloer- en plafondisolatie. Bij oudere woningen met een houten vloer kan de ruimte tussen de vloerbalken gevuld worden met een geluidsabsorberend isolatiemateriaal. De holle, geïsoleerde ruimtes tussen de vloerbalken fungeren namelijk als klankkast. Aanbrengen van isolatiemateriaal geeft een aanzienlijke geluidsreductie. De vakmensen van DUBOTHERM helpen je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met DUBOTHERM!

Geluid verminderen met dakisolatie

Dakisolatie met een ontkoppeld plafond is ook zeer effectief als geluidisolatie in Arnhem. Een combinatie van extra ‘tussenstof’ van geluidsabsorberend isolatiemateriaal en een losse binnenafwerking van je dak kan een aanzienlijke geluidsvermindering opleveren. Daarbij dichten we dan alle mogelijke geluidslekken in het dak. Die zitten meestal bij de aansluiting van het dak op de gevel, bij doorvoeren en schoorstenen en bij aansluitingen van de dakbalken (gordingen) op de (tussen)muur. Bijkomend voordeel van dakisolatie is een sterke verbetering van de thermische isolatie in huis.

Muur- en spouwmuurisolatie

Geluidsisolatie in Arnhem is ook mogelijk met muurisolatie. De wand die twee woningen of vertrekken scheidt kunnen we voorzien van een ‘buigslappe’ ontkoppelde voorzetwand aan één of beide zijden van de muur. De voorzetwand bestaat uit een zware, slappe plaat, bevestigd op ontkoppelde profielen en gevuld met een geluidsabsorberend isolatiemateriaal. Ook hierbij dichten we alle aanwezige geluidslekken. Daarnaast helpt ook spouwmuurisolatie zeer goed als ‘geluidsisolatie’. Naast de thermische isolatie houdt spouwisolatie ook veel geluid tegen.

Direct contact met DUBOTHERM

Wil je je woning of kantoorpand ook voorzien van geluidsisolatie in Arnhem door DUBOTHERM? Neem voor informatie, advies en het maken van een afspraak contact op met 06 34 83 75 30. Je kunt ons ook mailen via info@dubotherm.nl, of vul het contactformulier in.

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top