skip to Main Content

Geluidsisolatie Doetinchem

Geluidsoverlast in Doetinchem verhelpen met DUBOTHERM

Ervaar je in Doetinchem geluidsoverlast door omgevingsgeluid of door kabaal van de buren? Neem dan contact op met DUBOTHERM om je overlastprobleem te verhelpen met geluidsisolatie. Wij zijn specialist in het aanbrengen van geluidsisolatie in Doetinchem. Zeker de helft van Nederland ervaart op een of andere manier geluidsoverlast. Wegverkeer geeft de meeste hinder, burenoverlast staat op plaats twee. Uit onderzoek blijkt dat langdurige geluidsoverlast een risico voor de volksgezondheid vormt. Met geluidsisolatie kun je geluidsoverlast tegenhouden. Wij helpen je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning met bijvoorbeeld vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie. Hieronder lees je er meer over.

Geluidsisolatie Doetinchem

Geluidsisolatie vermindert omgevingsgeluid

Geluidsoverlast verminderen werkt natuurlijk het beste bij de bron. Maar daar heb je niet altijd invloed op. Goede isolatie van de constructie van je woning is in de meeste gevallen de oplossing voor het verhelpen van geluidsoverlast. Geluidsisolatie in Doetinchem aanbrengen heeft zelfs 2 voordelen: het scheelt naast de reductie van geluidsoverlast ook voor een besparing op je energierekening.  De top drie vormen voor het dempen van geluid zijn: vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie.

Met vloer- en plafondisolatie geluid verminderen

Geluid verminderen is op twee manieren mogelijk. We noemen hier de meest effectieve vormen van geluidsisolatie in Doetinchem. Dat zijn vloerisolatie en plafondisolatie. Bij oudere woningen met een houten vloer kunnen we de ruimte tussen de vloerbalken opvullen met geluidsabsorberend materiaal. De holle, geïsoleerde ruimtes tussen de vloerbalken fungeren namelijk nogal als klankkast. Het aanbrengen van isolatiemateriaal geeft een aanzienlijke geluidsreductie. Wij helpen je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met DUBOTHERM!

Geluid verminderen met dakisolatie

Dakisolatie met een ontkoppeld plafond is ook zeer effectief als geluidisolatie in Arnhem. Een combinatie van extra ‘tussenstof’ van geluidsabsorberend isolatiemateriaal en een losse binnenafwerking van je dak kan een aanzienlijke geluidsvermindering opleveren. Daarbij dichten we dan alle mogelijke geluidslekken in het dak. Die zitten meestal bij de aansluiting van het dak op de gevel, bij doorvoeren en schoorstenen en bij aansluitingen van de dakbalken (gordingen) op de (tussen)muur. Bijkomend voordeel van dakisolatie is een sterke verbetering van de thermische isolatie in huis.

Muur- en spouwmuurisolatie

Geluidsisolatie in Doetinchem is ook mogelijk door het aanbrengen van muurisolatie. De muur tussen twee woningen of vertrekken kunnen we voorzien van een ‘buigslappe’ ontkoppelde voorzetwand aan één of beide kanten van de muur. De voorzetwand is een zware, slappe plaat, die op ontkoppelde profielen vastzit en die gevuld is met geluidsabsorberend materiaal. We dichten ook de aanwezige geluidslekken. Spouwmuurisolatie werkt ook zeer goed als ‘geluidsisolatie’. Het biedt dus naast thermische isolatie ook goede geluidsreductie.

Direct contact met DUBOTHERM

Wil je je woning of kantoorpand ook voorzien van geluidsisolatie in Doetinchem door DUBOTHERM? Neem voor informatie, advies en het maken van een afspraak contact op met 06 34 83 75 30. Je kunt ons ook mailen via info@dubotherm.nl, of vul het contactformulier in.

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top