skip to Main Content

Geluidsisolatie Duiven

Met DUBOTHERM geluidsoverlast in Duiven verhelpen

Ervaar je in Duiven geluidsoverlast door omgevingsgeluid of door kabaal van de buren? Met geluidisolatie in Duiven kun je een zeer groot deel van je geluidsoverlast laten verhelpen. Het enig wat je daarvoor hoeft te doen is het inschakelen van DUBOTHERM, specialist in het aanbrengen van geluidsisolatie in Duiven. Het probleem speelt niet alleen in Duiven, half Nederland ervaart een zeker mate van geluidsoverlast. Wegverkeer is nummer 1 van de veroorzakers, en lawaai van de buren staat op nummer 2. Langdurige geluidsoverlast kan een risico voor de gezondheid vormen, zo blijkt uit onderzoek. Goede geluidsisolatie houdt het meeste geluid op afstand. DUBOTHERM helpt je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning.

Geluidsisolatie Duiven

Geluidsisolatie vermindert omgevingsgeluid

Geluidsoverlast pak je uiteraard het snelst aan bij de veroorzaker. Bij de buren kun je nog aanbellen, maar het verkeer op straat stilzetten is geen optie. Goede isolatie van de constructie van je woning is in de meeste gevallen de oplossing voor het verhelpen van geluidsoverlast. Geluidsisolatie in Duiven aanbrengen heeft zelfs twee voordelen: je vermindert hiermee geluidsoverlast en ook de hoogte van je energierekening. Voor het dempen van geluid staan de volgende vormen van isolatie in de top drie: vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie.

Vloer- en plafondisolatie om geluid te verminderen

Geluid verminderen kan met twee effectieve vormen van geluidsisolatie in Duiven: vloerisolatie en plafondisolatie. Bij oudere woningen met een houten vloer kunnen we de ruimte tussen de vloerbalken opvullen met geluidsabsorberend materiaal. De holle, geïsoleerde ruimtes tussen de vloerbalken werken namelijk nogal als een klankkast. Isolatiemateriaal aanbrengen geeft dan een aanzienlijke geluidsreductie. Wij helpen je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met DUBOTHERM!

Geluid verminderen met dakisolatie

Dakisolatie met een ontkoppeld plafond werkt ook zeer goed als geluidisolatie in Duiven. Met een combinatie van extra ‘tussenstof’ van geluidsabsorberend isolatiemateriaal en een losse binnenafwerking van het dak levert een flinke geluidsreductie op. Ook dichten we dan alle mogelijke geluidslekken in het dak. Die vinden we meestal bij de aansluiting van het dak op de gevel, bij doorvoeren en schoorstenen en bij aansluitingen van de dakbalken (gordingen) op de (tussen)muur. Extra fijn is dat dakisolatie ook een sterke verbetering van de thermische isolatie in huis oplevert.

Muur- en spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van muurisolatie kan ook heel goed werken als geluidsisolatie in Duiven. Op de muur tussen twee woningen of ruimtes kunnen we een ‘buigslappe’ ontkoppelde voorzetwand aan één of beide kanten van de muur aanbrengen. De voorzetwand is een zware, slappe plaat, die op ontkoppelde profielen vastzet en gevuld is met geluidsabsorberend materiaal. We dichten dan uiteraard ook eventueel aanwezige geluidslekken. Ook spouwmuurisolatie werkt zeer goed als ‘geluidsisolatie’. Dit biedt dus naast thermische isolatie ook goede geluidsreductie.

Direct contact met DUBOTHERM

Wil je je woning of kantoorpand ook voorzien van geluidsisolatie in Duiven door DUBOTHERM? Neem voor informatie, advies en het maken van een afspraak contact op met 06 34 83 75 30. Je kunt ons ook mailen via info@dubotherm.nl, of vul het contactformulier in.

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top