skip to Main Content

Geluidsisolatie Winterswijk

Geluidsoverlast in Winterswijk verhelpen met DUBOTHERM

Geluidsisolatie is iets waar de meeste mensen pas aan denken wanneer ze al enige tijd geluidshinder ervaren. Heb je in Winterswijk geluidsoverlast door omgevingsgeluid of door lawaaimakende buren? Neem dan contact op met DUBOTHERM om je overlastprobleem te laten verhelpen met geluidsisolatie. Het aanbrengen van geluidsisolatie in Winterswijk is een van onze specialiteiten. Wegverkeer en andere straatgeluiden geven de grootste geluidsoverlast en burengerucht is ergernis nummer 2. Uit onderzoek is gebleken dat langdurig blootstaan aan geluidsoverlast gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het laten aanbrengen van geluidsisolatie in Winterswijk is dus zeer verstandig. Dat kan met bijvoorbeeld vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie.

Geluidsisolatie Winterswijk

Omgevingsgeluid en burenlawaai verminderen

Geluidsoverlast kun je het beste bij de bron aanpakken. Zo kun je altijd aanbellen bij de buren om te vragen of ze minder lawaai willen maken. Maar wat als die bron onbereikbaar is, zoals verkeerslawaai? Buitengeluiden zijn vaak moeilijk aan te pakken. Goede isolatie van de constructie van je woning is in de meeste gevallen de enige oplossing voor het verhelpen van geluidsoverlast. Geluidsisolatie in Winterswijk aanbrengen heeft zelfs 2 voordelen: je hebt minder geluidsoverlast, maar je huis blijft er ook beter warm door.

Met vloer- en plafondisolatie geluid in huis verminderen

De meest effectieve vormen van geluidsisolatie in Winterswijk zijn vloerisolatie en plafondisolatie. Bij oudere woningen met een houten vloer is het mogelijk om de ruimte tussen de vloerbalken op te vullen met geluidsabsorberend materiaal. De holle, geïsoleerde ruimtes tussen de vloerbalken doen namelijk onbedoeld dienst als klankkast. Het aanbrengen van isolatiemateriaal geeft een aanzienlijke geluidsreductie. Wij helpen u graag met het isoleren van uw vloer, plafond, dak of muur van je huis of bedrijfspand.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met DUBOTHERM!

Geluid verminderen met dakisolatie

Dakisolatie met een ontkoppeld plafond is ook zeer effectief als geluidisolatie in Winterswijk. Door een combinatie van extra ‘tussenstof’ van geluidsabsorberend isolatiemateriaal en een losse binnenafwerking van je dak kunnen we een aanzienlijke geluidsvermindering bewerkstelligen. Ook dichten we dan alle mogelijke geluidslekken in het dak. Die zitten meestal bij de aansluitingen van het dak op de gevels, bij doorvoeren en schoorstenen en bij aansluitingen van de dakbalken (gordingen) op de (tussen)muren. Hiermee verbeteren we in een keer ook de thermische isolatie van je woning.

Muur- en spouwmuurisolatie

Muurisolatie is ook een adequate manier om geluidsisolatie in Winterswijk aan te brengen. De muur tussen twee woningen of kamers voorzien we dan van een ‘buigslappe’ ontkoppelde voorzetwand aan één of beide kanten van de muur. De voorzetwand is een zware, slappe plaat, die op ontkoppelde profielen vastzit en die gevuld is met geluidsabsorberend materiaal. Eventuele geluidslekken maken we daarbij ook dicht. Ook spouwmuurisolatie werkt overigens zeer goed als ‘geluidsisolatie’. Ook hiermee heb je in een keer thermische isolatie en goede geluidsisolatie.

Direct contact met DUBOTHERM

Wil je je woning of kantoorpand ook voorzien van geluidsisolatie in Winterswijk door DUBOTHERM? Neem voor informatie, advies en het maken van een afspraak contact op met 06 34 83 75 30. Je kunt ons ook mailen via info@dubotherm.nl, of vul het contactformulier in.

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top