skip to Main Content

Energie besparen

Energie besparen

Besparen op energiekosten

Naast de huur of hypotheek (rente en aflossing) zijn de energiekosten de hoogste maandelijkse lasten die verbonden zijn aan huisvesting. Indien daarop bezuinigd kan worden, heeft dat groot effect op de maandelijkse lasten die een bewoner kwijt is. Een woning met lage energielasten heeft bovendien veelal ook meer waarde.
Door een up-to-date Energielabel heeft een nieuwe bewoner zekerheid betreffende de maandelijkse Energielasten en kan het zelfs een overweging zijn om een huis wel of niet te kopen. Energie besparen in huis is tevens goed voor het milieu en verhoogd het wooncomfort.. Het begint bij een goed geïsoleerd huis met een zuinige installatie voor verwarming en warm water.

Energiebesparing eigen huis

Gaat u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. Deze subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

U kunt subsidie aanvragen van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. Hiervoor is € 60 miljoen beschikbaar. De regeling is bedoeld voor zowel eigenaar-bewoners als voor Verenigingen van Eigenaren. De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. Daarnaast ontvangt u subsidie als u advies inwint.

Energielabel

Het Energielabel voor woningen is een complete rapportage waarin alle eigenschappen van de woning staan, de min-punten en de plus-punten met uiteindelijk een uitslag en aanbevelingen om het Energielabel te verbeteren en zo energie besparen. Standaard staat er informatie over de isolatie van het dak, gevel, muren, ramen en vloeren.

Om een A-label te behalen is het noodzakelijk om te investering in woningisolatie. Warmtebehoud is essentieel bij de beoordeling van de labels. Woningen die gebouwd zijn voor 1975 zijn grotendeels niet geïsoleerd en daar valt heel veel winst te halen. Woningen vanaf 1983 zijn vaak wel grotendeels geïsoleerd op vloerisolatie en kruipruimte-isolatie na. Het niet hebben spouwmuurisolatie heeft overigens een negatief effect op het Energielabel. Het effect van dakisolatie is groot op de energiezuinigheid van een woning en zal dan ook zwaar wegen bij de bepaling van het Energielabel. U kunt zomaar van Energielabel D naar C of B gaan.

Energie besparen klimaatklappers

Klimaatklappers

Energie_label-Energie besparen

Energielabel

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

Subsidies en financiering

Energiebesparende verbeteringen aan je eigen huis kun je financieren met eigen geld, een hypotheek of een lening. Maak gebruik van subsidies en acties, of onderzoek de mogelijkheden om eigen geld, of een lening te gebruiken voor energiebesparende maatregelen in huis.

DUBOTHERM-indicatie-isolatiekosten-en-energiebesparingen

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top