skip to Main Content

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een rendabele vorm van isoleren en het zorgt voor meer comfort in uw huis. Het kan op verschillende manieren geplaatst worden. Bijvoorbeeld aan de onderkant van de vloer of in de kruipruimte van uw huis.

Vloerisolatie materialen

Voor de isolatie van vloeren maakt DUBOTHERM onder anderen gebruik van TONZON isolatie en Isobooster isolatie. Wilt u meer weten over de voordelen van deze materialen? Klik dan op de buttons hieronder.

Vloerisolatie onder de vloer

De makkelijkste manier voor vloerisolatie, is om de onderkant te isoleren vanuit de kruipruimte. Dit is voor de meeste huizen geschikt en levert zeer goede isolatie op.

Een voorwaarde om de onderkant van de vloer te isoleren, is dat je in de kruipruimte kan komen en dat de kruipruimte voldoende hoogte bevat om de werkzaamheden te kunnen verrichten. Is je kruipruimte te laag, kun je die wellicht (laten) uitgraven. Is de kruipruimte niet toegankelijk, dan kun je een toegang (laten) maken. Is dit allebei niet mogelijk, kies dan voor een andere manier om je vloer te isoleren.

Bodemisolatie in de kruipruimte

Het isoleren van de bodem van de kruipruimte levert minder comfort op. Ook is de besparing lager (uitgaande van dezelfde isolatiewaarde). Bodemisolatie is een optie als de kruipruimte te laag is, of als de kruipruimte niet toegankelijk (te maken) is.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

Aanvullende maatregelen

Kruipruimte ventileren
Ventilatie in de kruipruimte is erg belangrijk. Zonder ventilatie kan radongas ophopen in de kruipruimte en kunnen vochtproblemen ontstaan – zowel bij een betonnen als een houten vloer.

Voorkomen optrekkend vocht
Op de bodem van de kruipruimte komt een dampremmende kunststof folie. Dit voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt.

vloerisolatie

DUBOTHERM vloerisolatie

DUBOTHERM, vloerisolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van vloeren met reflecterende isolatiefolie. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Dubotherm voert vloerisolatie werkzaamheden uit in o.a. Aalten, Varsseveld, Arnhem, Doetinchem, Dieren, Zevenaar, Duiven, Zutphen en Winterswijk.

    Back To Top