vloerisolatie

dubotherm adviesgesprekdubotherm adviesgesprek blauw

Vloerisolatie is een rendabele vorm van isoleren en het zorgt voor meer comfort in uw huis. Het kan op verschillende manieren geplaatst worden.

onderkant vloer

De makkelijkste manier voor vloerisolatie, is om de onderkant te isoleren vanuit de kruipruimte. Dit is voor de meeste huizen geschikt en levert zeer goede isolatie op.

Een voorwaarde om de onderkant van de vloer te isoleren, is dat je in de kruipruimte kan komen en dat de kruipruimte voldoende hoogte bevat om de werkzaamheden te kunnen verrichten.

Is je kruipruimte te laag, kun je die wellicht (laten) uitgraven. Is de kruipruimte niet toegankelijk, dan kun je een toegang (laten) maken. Is dit allebei niet mogelijk, kies dan voor een andere manier om je vloer te isoleren.

isoleren bodem kruipruimte

Het isoleren van de bodem van de kruipruimte levert minder comfort op. Ook is de besparing lager (uitgaande van dezelfde isolatiewaarde). Bodemisolatie is een optie als de kruipruimte te laag is, of als de kruipruimte niet toegankelijk (te maken) is.

Aanvullende maatregelen

Kruipruimte ventileren

Ventilatie in de kruipruimte is erg belangrijk. Zonder ventilatie kan radongas ophopen in de kruipruimte en kunnen vochtproblemen ontstaan – zowel bij een betonnen als een houten vloer.

Voorkomen optrekkend vocht

Op de bodem van de kruipruimte komt een dampremmende kunststof folie. Dit voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt.

tonzon isolatietonzon isolatie

TonZon vloerisolatie

dubotherm vloerisolatie

vloerisolatie

dubotherm vloerisolatie

vloerisolatie, Jetspray

dubotherm vloerisolatie

DUBOTHERM vloerisolatie