skip to Main Content

TONZON isolatie

tonzon isolatie

TONZON Thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan andere vloerisolaties zoals minerale wol, pur-schuim en EPS (polystyreen). Isolatiematerialen vertragen slechts de warmte uitstraling terwijl thermoskussens deze uitstraling blokkeren. De enige manier waarop de warmte door de kussens heen kan dringen, is via geleiding door de lucht. De warmte wordt daardoor maar moeilijk overgebracht op de onderkant van de Thermoskussens. Die onderkant op zijn beurt draagt de warmte maar heel moeilijk over op de luchtlaag onder de kussens. Omdat de kussens zijn afgesloten kan kruipruimteventilatie de thermische gelaagdheid in de kussens niet verstoren. Wanneer ’s avonds de thermostaat wordt teruggedraaid, komt de warmte uit de kussen weer terug in de vloer. Vloeren met TONZON isolatie warmen daardoor sneller op, worden warmer en koelen veel langzamer af.

Isolatiewaarde van TONZON isolatie

De isolatiewaarde van de Thermoskussens kan niet zomaar worden vergeleken met isolatiematerialen zoals minerale wol, EPS of PUR met dezelfde Rc-waarde. Deze materialen stralen aan de onderzijde de warmte wel gewoon uit naar de koude bodem en funderingsmuren. De 3-laagse Thermoskussens hebben 6 straling onderdrukkende oppervlakken waardoor de warmtestraling van de onderkant van de vloer tot vrijwel nul wordt gereduceerd. Het standaard TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie bestaat uit drie luchtkamers. Voor het driekamer en het vierkamer Thermoskussen is een bewijs van gelijkwaardigheid afgegeven door BCRG. Daaruit blijkt dat bij de bepaling van het energielabel Rc ≥ 5,0 m²K/W mag worden gehanteerd. De daadwerkelijke isolatiewaarde hangt echter af van de dikte van de luchtlaag in de kussens en het type vloer waar de kussens zijn toegepast.

De kwaliteitsverklaring van BCRG gaat er van uit dat een bestaande vloer een isolatiewaarde heeft van Rc = 0,15 m²K/W. Hieruit is af te leiden dat de toegevoegde isolatiewaarde van de Thermoskussens iets meer dan Rd ≥ 4,8 bedraagt. Bij vloeren waar al isolatie aanwezig is, zullen de Thermoskussens dus nog eens minimaal 4,8 m²K/W aan de isolatiewaarde toevoegen. Voor het vierkamerkussen, als hier voldoende ruimte voor is en genomen wordt, komt deze waarde uit op Rd ≥ 7,0.

Thermoskussens zijn een flexibel materiaal. Door bredere kussens te nemen, hangen de kussens verder naar beneden en zo creëer je een hogere isolatiewaarde. Hoe ver de kussens naar beneden kunnen hangen is eigenlijk alleen beperkt door de ruimte die in de kruipruimte beschikbaar is.

Voordelen van TONZON isolatie

De voordelen van de TONZON vloerisolatie zijn groot. We zetten ze hieronder nog eens voor u op een rijtje:

  • passieve vloerverwarming
  • lagere stookkosten
  • hogere isolatiewaarde
  • altijd droog isolatiemateriaal
  • geen koudebruggen
  • prettig te verwerken
  • snel terugverdienen
  • milieuvoordelen

Toepassing van TONZON isolatie

Het TONZON vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Wanneer er onder de vloer een koude garage of kelder zit dan kan TONZON Finishfolie tegen het plafond worden geplakt om de uitstraling weg te nemen. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan een thermisch zwevende vloer worden aangebracht bovenop de bestaande vloer. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer extra isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

Complete aanpak van de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is ook de lucht onderin de woning warmer daardoor geen schimmel meer en veel minder huisstofmijten. De Thermoskussens worden gecombineerd met een kamerbrede stevige folie op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt de verdamping van vocht uit de bodem geblokkeerd zodat er geen vocht meer in de kruipruimte en daarmee in de woning kan komen. Interesse in isolatie voor uw woning? Neem contact met ons op

TonZon-vloerisolatie

DUBOTHERM TONZON vloerisolatie

DUBOTHERM-TonZon-3-kamer-thermokussen

DUBOTHERM TONZON thermokussens met 3 luchtkamers

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is een door TONZON erkende verwerker van het TONZON systeem.

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top