skip to Main Content

EPS Parels bodemisolatie

Bodemisolatie

Bodemisolatie is een goed alternatief voor vloerisolatie. Het verschil tussen beide is feitelijk alleen dat de grenslaag tussen warm en koud bij vloerisolatie bovenin de kruipruimte (direct tegen de vloer) zit en bij bodemisolatie iets lager (op de bodem van de kruipruimte). Daardoor kent bodemisolatie enig warmteverlies door niet geïsoleerde funderingen en door kruipruimte ventilatie. Dit warmteverlies kan gecompenseerd worden door bodemisolatie aan te brengen met een iets hogere isolatiewaarde.

Om toch het effect van bodemisolatie met vloerisolatie te kunnen vergelijken is de Rbf waarde voor de bodemisolatie in het leven geroepen. Rbf staat voor Resistance basement floor. De Rbf-waarde is dus de isolatiewaarde van de bodem en de vloer van het desbetreffende constructiedeel, de kruipruimte dus. Sinds 2015 zijn de Rc-waardes bij bodemisolatie vervangen door Rbf-waardes. De Rbf-waarde voor een bodemisolatie is één op één vergelijkbaar met de R-waarde van vloerisolatie.
Voorbeeld: vloerisolatie met Tonzon 3-kamer thermokussens heeft een Rd-waarde van 4,8 m²K/W. Bodemisolatie met 21cm Ecoparels Triple Plus heeft een Rd-waarde van 6,48 m²K/W en een Rbf-waarde van 4,85 m²K/W. Daarmee zijn deze twee oplossingen één op één met elkaar vergelijkbaar m.b.t. het isolerend effect op de vloer.

Voordelen van parels zijn, naast de prijs, dat elke gewenste dikte (en dus isolatiewaarde) mogelijk is en dat verwarmingsleidingen en warmwaterleidingen veelal aan de warme kant van de isolatie komen te zitten.

 • Triple Plus isolatieparels leveren een forse energiebesparing op.
 • Uitermate geschikt voor moeilijk bereikbare ruimtes.
 • Houdt eventuele stank en nare geuren tegen.
 • De isolatieparels zijn waterafstotend.
 • De parels hebben een hoge constante isolatiewaarde.
 • Geen vochttransport van binnen naar buiten.
 • Lage luchtvochtigheid in de woning.
 • Condens- en schimmelvorming wordt voorkomen.
 • De temperatuur van de vloer gaat omhoog.
 • Reukvrij, veilig en milieuvriendelijk: 100% recyclebaar.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

DUBOTHERM, bodemisolatie specialist

DUBOTHERM heeft voor de bodemisolatie bewust gekozen voor toepassing van EPS-parels. Hiermee kan eenzelfde isolatiewaarde gehaald worden als met vloerisolatie.

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van de spouwmuur. Op de over ons pagina kunt u het certificaat van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

  Back To Top