skip to Main Content

Zolder renovatie

Van dakisolatie tot zolder renovatie

De zolder wordt, zeker bij oudere woningen, vaak alleen gebruikt als opslagruimte. De voorzieningen op zolder zijn dan ook veelal beperkt. Toch kan de zolder voor veel meer doeleinden geschikt gemaakt worden. Variërend van een extra slaapkamer, of werkkamer tot een complete woonlaag.

DUBOTHERM biedt de combinatie van de benodigde kennis en vakmanschap aan voor een complete zolder renovatie: isoleren, afwerken, dakraam plaatsen, elektra en installatiewerk, betegelen, sanitair plaatsen, tussenwanden plaatsen.

DUBOTHERM geeft een gedegen isolatie advies, waarbij tevens gekeken wordt naar de diverse subsidiemogelijkheden en verbetering van het Energielabel. Wij verwerken daartoe isolatiematerialen die daartoe goedgekeurd zijn en BCRG kwaliteitsverklaringen hebben.

Zolder isoleren

De zolder renovatie begint bij een goede isolatie. Dit verhoogd niet alleen het wooncomfort in de zolderruimte maar bespaart aanzienlijk op de algehele stookkosten van de woning. Indien de zolderruimte alleen voor opslag dient is zoldervloer isolatie een interessant alternatief. Wordt de ruimte verbouwt tot een leefruimte dan zijn dakisolatie en gevel- of spouwmuurisolatie gewenst.

DUBOTHERM biedt diverse oplossingen voor dakisolatie en gevelisolatie.  Bij dak- en gevelisolatie moeten de bouwfysische details met zorg uitgevoerd worden, ter voorkoming van toekomstige vochtproblemen. DUBOTHERM combineert een ruime bouwfysische kennis met praktische toepassing voor dak en gevel.

Indien de zolderruimte opgewaardeerd wordt tot leefruimte kan overwogen worden om de vloer toch te isoleren ter verbetering van de geluidsisolatie. Bij een houten vloer kunnen wij de vloer vullen met een minerale wol of cellulose.

Zolder in oorspronkelijke staat

Dak en gevel schilderklaar

Dak en gevel voorzien van elektra en afgeschilderd opgeleverd

Afwerking

Veelal wordt de isolatie afgewerkt met een gipsplaat. Afhankelijk van de wens van de klant werken wij deze tot elk gewenst niveau af, tot en met saus- en schilderwerk. Ook andere afwerking is mogelijk, zoals hout of tegelwerk.

Bij dakisolatie kan men er voor kiezen om de hoofdconstructie (spanten, gordingen of sporen) nog deels in het zicht te behouden.

De vloer kan voorzien worden van (Fermacell) vloerplaten of bijvoorbeeld (laminaat) parket met een isolerende onderlaag.

Dakraam plaatsen

De meeste zolderruimtes zijn voorzien van een klein zolder dakraam. Bij het opwaarderen van de zolderruimte zal meer lichtinval wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn. DUBOTHERM kan de bestaande dakramen vervangen of nieuwe dakramen toevoegen. Ook accessoires en aftimmering kan door ons verzorgd worden.

Elektra en installatiewerk

De oorspronkelijke zolderruimte is in de regel slechts mondjesmaat voorzien van lichtpunten, en stopcontacten. Water en verwarming ontbreken veelal volledig. DUBOTHERM kan op vakkundige wijze de gewenste elektra, water en verwarming aanleggen. Leidingen kunnen wij in dak en (voorzet)wanden opnemen, waarbij de bouwfysisch noodzakelijke damprem 100% intakt blijft.

Op het moment dat de woning voorzien wordt van goede isolatie heeft de bestaande CV-ketel meestal voldoende capaciteit voor extra verwarming in de zolderruimte.

Elektra en CV leidingen opgenomen in voorzetwand en dak

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

Badkamer

Als onderdeel van zolder renovatie wordt vaak ook een badkamer aan de zolderruimte toegevoegd. DUBOTHERM kan de volledige badkamer voor u verzorgen, incl. installatie, betegelen en plaatsen van het sanitair. Omdat een badkamer natuurlijk een vocht producerende ruimte is moet hier voldoende aandacht aan ventilatie en aan voorkomen van vochtproblemen in de dakconstructie besteed worden.

Tussenwanden

Indien de zolderruimte voorzien moet worden van een of meerdere kamers, moeten er tussenwanden geplaatst worden. De thermische en akoestische kwaliteit kan verschillen per toepassing. DUBOTHERM heeft ruime ervaring met (voorzet)wanden in diverse uitvoeringen, variërend van standaard tot geluidwerend. Vanzelfsprekend voorzien wijde wanden van een kozijn en binnendeur.

Wat onze klanten zeggen

Vier weken geleden is bij ons de zolder geïsoleerd. We zijn er erg tevreden over!

Ziet er mooi uit!!! Dankjewel!

Hartelijk dank voor het mooie werk dat jullie geleverd hebben. We hebben een prachtig en comfortabel huis gekregen!

DUBOTHERM, zolder renovatie specialist

DUBOTHERM biedt alle werkzaamheden aan voor een volledige zolder renovatie. Dat betekent één aanspreekpunt en voorkomt afstemmingsproblemen tussen verschillende disciplines. Wij hebben hiervoor de kennis en vakmanschap in eigen huis en denken tijdens het werk met u mee.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top