skip to Main Content

Isobooster isolatie

Isobooster isolatie

Isobooster werkt op basis van reflectie. Hetzelfde principe wordt al jaren gebruikt in de sport, bij nooddiensten en in de ruimtevaart. Ook in het dagelijks leven, bijvoorbeeld in een thermosfles. In tegenstelling tot glas of steenwol vertraagt Isobooster niet de overdracht van temperatuur, maar blokkeert het. Isobooster brengt dit bewezen principe naar de bouw. Daarmee is Isobooster uitermate geschikt om energie te besparen en tegelijkertijd ook het comfort in huis te verhogen.

Werking van Isobooster isolatie

Vrijwel alle isolatiematerialen nemen energie op en geven het daarna door. Isobooster werkt anders. Het weerkaatst namelijk warmte en kou. Hoe groter het temperatuurverschil, des te beter de werking.
Isobooster heeft meerdere lagen reflecterende folie tussen luchtkussenfolie. Hierdoor is de reflecterende werking optimaal. De luchtkussenfolie aan de buitenzijde werkt als bescherming en zorgt ervoor dat de reflecterende folie niet vuil wordt of beschadigt tijdens verwerking, omdat het ook afstandhouder is werkt Isobooster altijd.
De unieke samenstelling van Isobooster zorgt ervoor dat het materiaal ook een vochtafdrijvende werking kent: de reflectie van warmte door Isobooster zorgt ervoor dat waterdamp (in muren en fundamenten) wordt uitgedreven en dat de steen droger wordt. Ook tussen de reflecterende folies in wordt temperatuur continue weerkaatst waardoor waterdamp wordt uitgedreven
Daarnaast kent Isobooster een gemeten geluiddemping. Isobooster T1 (de dunste variant) kent al een geluidsisolatiewaarde van circa 20,4 dB (A).
Isobooster is niet giftig zoals sommige schuimen. Het veroorzaakt geen allergische reacties en is zonder speciale kleding te verwerken. Het geeft ook geen toxische dampen af gedurende de levensduur. Geen schimmelvorming. Isobooster is voedselveilig.

Eigenschappen

 • Dun (24, 40, 48 of 56 mm) en licht in gewicht (350 gr/m2 bij T1)
 • Hoge thermische isolatiewaarde, vanaf 2,4 m² K/W en goede geluiddemping (20 dB(A) bij T1).
 • Gemakkelijk te verwerken: bij het snijden komen geen stof en vezels vrij.
 • Geen vervuiling of corrosie van reflecterende lagen, dus blijvende hoge reflectie.
 • Geen dauwpunt in materiaal.
 • Standaard leverbaar in verschillende dikten en afmetingen.
 • De unieke overlap zorgt voor een effectieve aansluiting bij naden.
 • Combinatie van producten is mogelijk om hogere isolatiewaarden te verkrijgen.
 • Beschermd tegen vervuiling en corrosie.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

Isobooster isolatie
Isobooster isolatie
Isobooster isolatie
Isobooster isolatie

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

  Back To Top