skip to Main Content

Geluidsisolatie Dieren

Met DUBOTHERM geluidsoverlast in Dieren verhelpen

Heb je geluidsoverlast in Dieren door omgevingsgeluid of door het kabaal van de buren? Neem dan contact op met DUBOTHERM om je overlastprobleem te verhelpen met geluidsisolatie in Dieren. Wij zijn specialist in het aanbrengen van alle vormen van isolatie, waaronder ook geluidsisolatie. Half Nederland heeft op een of andere manier geluidsoverlast. Voorbijrazend wegverkeer geeft de meeste hinder, burenoverlast staat met stip op de tweede plaats. Uit onderzoek blijkt dat langdurige geluidsoverlast risicovol is voor de volksgezondheid. Geluidsisolatie helpt om geluidsoverlast te voorkomen of te verminderen. Wij helpen je graag met het reduceren van geluidsoverlast in je woning of kantoorpand met onder andere vloerisolatie, plafondisolatie, dakisolatie of (spouw)muurisolatie.

Geluidsisolatie Dieren

Geluidsisolatie voor het verminderen van omgevingsgeluid

Geluidsoverlast kun je het beste bij de bron aanpakken. Met je buren kun je bijvoorbeeld afspraken maken over geluid. Maar als de bron buiten je bereik ligt, kun je met goede geluidsisolatie ook ver komen. Isolatie van de constructie van je woning is dan de beste oplossing voor het verhelpen van geluidsoverlast. Geluidsisolatie in Dieren aanbrengen heeft zelfs twee voordelen: het vermindert geluidsoverlast en zorgt daarnaast voor een besparing op je energierekening. Voor het dempen van geluid staan de volgende vormen van isolatie in de top drie: vloer- en plafondisolatie, dakisolatie en (spouw)muurisolatie.

Met vloer- en plafondisolatie geluid verminderen

Geluid verminderen kan op twee effectieve manieren: vloerisolatie en plafondisolatie. Bij oudere woningen met een houten vloer kunnen we met geluidsabsorberend materiaal de ruimte tussen de vloerbalken opvullen. De holle, geïsoleerde ruimtes tussen de vloerbalken werken namelijk nogal als een klankkast. Isolatiemateriaal aanbrengen geeft een forse geluidsvermindering.

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met DUBOTHERM!

Geluid verminderen met dakisolatie

Dakisolatie met een ontkoppeld plafond is ook zeer effectief als geluidisolatie in Dieren. Een combinatie van extra ‘tussenstof’ van geluidsabsorberend isolatiemateriaal en een losse binnenafwerking van je dak kan een aanzienlijke geluidsvermindering opleveren. Daarbij dichten we dan alle mogelijke geluidslekken in het dak. Die zitten meestal bij de aansluiting van het dak op de gevel, bij doorvoeren en schoorstenen en bij aansluitingen van de dakbalken (gordingen) op de (tussen)muur. Bijkomend voordeel van dakisolatie is een sterke verbetering van de thermische isolatie in huis.

Muur- en spouwmuurisolatie

Geluidsisolatie in Dieren kan ook met behulp van muurisolatie. De muur tussen twee woningen of vertrekken kunnen we voorzien van een ‘buigslappe’ ontkoppelde voorzetwand aan één of beide kanten van de muur. Die voorzetwand is een zware, slappe plaat, die vastgemaakt wordt op ontkoppelde profielen en die we vullen met geluidsabsorberend materiaal. We dichten ook de aanwezige geluidslekken. Spouwmuurisolatie werkt bovendien zeer goed als ‘geluidsisolatie’. Het biedt dus naast thermische isolatie ook goede geluidsreductie.

Direct contact met DUBOTHERM

Heb je dringend geluidsisolatie in Dieren nodig? DUBOTHERM regelt het voor je. Neem voor informatie, advies en het maken van een afspraak contact op met 06 34 83 75 30. Je kunt ons ook mailen via info@dubotherm.nl, of vul het contactformulier in.

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top