skip to Main Content

PIRalu isolatie

PIR met een 2-zijdige aluminium cachering is een hard isolatiemateriaal dat voor veel toepassingen gebruikt kan worden. Het is uitermate geschikt voor de isolatie van de zolder, het platte dak, vloer of (spouw)muur.

Isolatieplaat met geringe dikte

Met geringe dikte kan al een hoge isolatiewaarde bereikt worden. Deze hoge isolatiewaarde wordt mede bereikt door de aluminiumcachering. PIR-platen met een aluminiumcachering hebben van nature namelijk een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld een bitumen- of glasvliescachering. De aluminiumcachering zorgt daarnaast voor een dampdichte laag die condensatie tegenhoudt.

PIR-platen zijn licht van gewicht en druk- en vormvast. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken, goed te gebruiken voor de isolatie van daken en vloeren. Het materiaal is wat duurder, omdat het moeilijker te produceren is. Daar tegenover staat wel dat het een hoge isolatiewaarde oplevert. Als een hoge isolatiewaarde belangrijk is, dan zijn PIR-platen met een 2-zijdige aluminiumcachering zeker een optie.
De PIR-platen kunnen afgewerkt worden met een gipsplaat, underlayment, Fermacell of andere beplating naar keuze.

Voordelen van PIRalu platen

  • Hoge isolatiewaarde en weinig ruimteverlies
  • Druk- en vormvast
  • Dampdicht
  • Gipsplaat, of alternatief, kan direct verlijmd worden op de PIR-platen

Uw woning isoleren?

Verduurzaam uw woning met Dubotherm!

PIRalu isolatie

PIRalu geschroefd op regels

PIRalu isolatie

PIRalu verwerking 

PIRalu met gipsplaat afwerking

PIRalu isolatie

PIRalu met gipsplaat afwerking

DUBOTHERM, isolatie specialist

DUBOTHERM is door Insula Certificatie gecertificeerd voor het thermisch na-isoleren van diverse elementen in uw woning. Op de over ons pagina kunt u alle certificaten van DUBOTHERM bekijken.

Insula_Keurmerk

Vraag een gratis adviesgesprek aan

    Back To Top